La Penyagolosa Trails superarà el milió d’euros d’impacte enguany després de consolidar-se i aconseguir xifres rècord en les preinscripcions

30 de Gener de 2015

30 de enero. El beneficio para los 40 municipios del área de influencia de la Penyagolosa Trails será este año de más de un millón de euros, y que se prevé un 20% superior al de 2014, de 820.000 euros, especialmente para los 11 pueblos por los que discurrá la prueba los días 9 y 10 de mayo. Y es que el interés por las carreras de largo recorrido de la provincia de Castellón Penyagolosa Trails que impulsa la Diputación de Castellón ha roto todos los pronósticos al haber recibido un 204% más de preinscripciones sobre el cupo de 2.100 plazas para participar en la edición de 2015. El Palacio Provincial ha acogido esta tarde el sorteo de esas 1.500 plazas de la MIM y 600 de la CSP-115, dentro del acto de presentación de las carreras.

El diputado de Deportes, Luis Martínez, ha dado la enhorabuena tanto al Club Marató i Mitja como a todos los ayuntamientos de la zona, clubes deportivos y voluntarios en un abarrotado Salón de Recepciones de la Diputación. “Enhorabuena y gracias por contribuir a generar una marca referente en las carreras de montaña de todo el mundo, con todos los beneficios que ello supone para nuestro territorio. Beneficios directos, como las más de 4.000 pernoctaciones turísticas que se generan en nuestros pueblos, el gasto que realizan todos los acompañantes y público en los negocios locales que también suministran material y alimentos para avituallamiento, y cómo no, la plataforma de difusión que supone una competición como ésta. Estamos convencidos, y así lo indican las cifras, que la de este año va a ser una confirmación de este buen trabajo del que estamos muy orgullosos de formar parte gracias a la iniciativa de nuestro presidente, Javier Moliner, por impulsar los eventos deportivos en nuestros pueblos como motor económico y de desarrollo para el territorio”.

Cabe señalar que la limitación de 2.100 plazas para las carreras se debe a cuestiones medioambientales de respeto y cuidado al Parque Natural del Penyagolosa. Precisamente el cuidado del entorno es algo intrínseco al planteamiento de esta competición, especialmente cuidadosa con el patrimonio natural de la zona tanto en el trazado de la prueba, la distribución de avituallamiento, como en el reciclaje de residuos y limpieza, etcétera.

Un ejemplo internacional de buenas prácticas

La Diputación de Castellón y el Club Marató i Mitja recibieron el reconocimiento de ‘Excelencia de Buenas Prácticas’ de ISCA por el proyecto Penyagolosa Trails – Marató i Mitja (MIM). En la edición de 2013 este evento deportivo contó con la visita de una delegación de ojeadores procedentes de otros estados miembros de ISCA, caso de Dinamarca, Suecia, Letonia, Lituania, Francia, Estonia y Rumania, para analizar el evento ‘in situ’.

El reconocimiento al proyecto Penyagolosa Trails- Marató i Mitja (MIM) valora el trabajo tanto del Club Marató i Mitja como de la Diputación de Castellón en el impulso del deporte de montaña como mecanismo dinamizador del territorio.

Cabe señalar que la Asociación Internacional para el Deporte y la Cultura (ISCA) fue creada en 1995. En este momento forman parte de la organización130 miembros, entre agentes del sector público, privado y organizaciones no gubernamentales de 65 países.

30 de gener. El benefici per als 40 municipis de l’àrea d’influència de la Penyagolosa Trails serà enguany de més d’un milió d’euros, i es preveu un 20% superior al de 2014, de 820.000 euros, especialment per als 11 pobles pels quals discórrega la prova els dies 9 i 10 de maig. I és que l’interès per les carreres de llarg recorregut de la província de Castelló Penyagolosa Trails que impulsa la Diputació de Castelló ha trencat tots els pronòstics en haver rebut un 204% més de preinscripcions sobre la quota de 2.100 places per a participar en l’edició de 2015. El Palau Provincial ha acollit aquesta vesprada el sorteig d’aquestes 1.500 places de la MIM i 600 de la CSP-115, dins de l’acte de presentació de les carreres.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha donat l’enhorabona tant al Club Marató i Mitja com a tots els ajuntaments de la zona, clubs esportius i voluntariat en un abarrotat Saló de Recepcions de la Diputació. “Enhorabona i gràcies per contribuir a generar una marca referent en les carreres de muntanya de tot el món, amb tots els beneficis que això suposa per al nostre territori. Beneficis directes, com les més de 4.000 pernoctacions turístiques que es generen als nostres pobles, la despesa que realitzen tots els acompanyants i públic en els negocis locals que també subministren material i aliments per a avituallament, i com no podia ser de cap altra manera, la plataforma de difusió que suposa una competició com aquesta. Estem convençuts, i així ho indiquen les xifres, que la d’enguany serà una confirmació d’aquest bon treball del què estem molt orgullosos de formar part gràcies a la iniciativa del nostre president, Javier Moliner, per impulsar els esdeveniments esportius als nostres pobles com a motor econòmic i de desenvolupament per al territori”.

Cal assenyalar que la limitació de 2.100 places per a les carreres es deu a qüestions mediambientals de respecte i atenció al Parc Natural del Penyagolosa. Precisament l’atenció de l’entorn és quelcom intrínsec al plantejament d’aquesta competició, especialment cuidadosa amb el patrimoni natural de la zona tant en el traçat de la prova, la distribució d’avituallament, com en el reciclatge de residus i neteja, etcètera.

Un exemple internacional de bones pràctiques

La Diputació de Castelló i el Club Marató i Mitja van rebre el reconeixement  ‘d’Excel·lència de Bones Pràctiques’ d’ISCA pel projecte Penyagolosa Trails – Marató i Mitja (MIM). En l’edició de 2013 aquest esdeveniment esportiu va rebre la visita d’una delegació d’esquivadors procedents d’altres estats membres d’ISCA, cas de Dinamarca, Suècia, Letònia, Lituània, França, Estònia i Romania, per a analitzar l’esdeveniment ‘in situ’.

El reconeixement al projecte Penyagolosa Trails- Marató i Mitja (MIM) valora el treball, tant del Club Marató i Mitja com de la Diputació de Castelló en l’impuls de l’esport de muntanya com a mecanisme dinamitzador del territori.

Cal assenyalar que l’Associació Internacional per a l’Esport i la Cultura (ISCA) va ser creada en 1995. En aquest moment formen part de l’organización130 membres, entre agents del sector públic, privat i organitzacions no governamentals de 65 països.