La tradició, font inesgotable d'oportunitats de futur

La tradició, font inesgotable d'oportunitats de futur
9 de Novembre de 2016

La Diputació reuneix avui més de mig centenar d'estudiants i investigadors en el Congrés Internacional sobre esdeveniment tradicional

9 de novembre. “La tradició és el valor en què s'assenta el progrés de Castelló. L'element transversal que vertebra tota una província i que ens brinda una font inesgotable d'oportunitats per al futur”. Amb aquestes paraules, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha volgut inaugurar al Palau Provincial el I Congrés Internacional sobre Esdeveniment Tradicional, organitzat per la UJI en col·laboració amb l'Administració provincial des del convenciment que “aquesta província és un referent internacional en la matèria”.

 

Per això, tal com ha destacat Moliner, “reivindicar i posar en valor el nostre patrimoni, tradicions i cultura com a eix estratègic de les nostres polítiques és imprescindible a l'hora d'exalçar la identitat d'aquesta província. Les nostres tradicions són el valor diferencial que fa únic aquest territori i els seus 135 municipis”.

 

Durant la presentació del I Congrés Internacional sobre Esdeveniment Tradicional: El Patrimoni Cultural Immaterial com a Element de Projecció i Desenvolupament Territorial', el president del Govern provincial ha defés la celebració d'aquest esdeveniment a terres castellonenques ja que “pocs territoris al món uneixen tanta diversitat i riquesa de patrimoni, tradicions i festes”.

 

De fet, en la mateixa línia s'ha manifestat la directora del congrés, Estela Bernad, al reconéixer la labor de la Diputació a l'hora de promoure la tradició com a element transversal a la província. “Aquesta és una institució que està fent molt per la província en una temàtica que ajuda a regenerar elements que projecten el nostre territori, alhora que ens permet arrelar-nos més a la nostra terra”, ha defés Bernat.

 

 

Abanderar coneixement junt amb la UJI

Per a això, el Govern provincial i UJI s'han donat la mà en l'organització d'un esdeveniment que ha reunit més de mig centenar d'estudiants, professionals i investigadors nacionals i internacionals aquest matí a la Diputació amb l'objectiu de debatre sobre la gestió i protecció del patrimoni cultural immaterial, com és el cas de les festivitats tradicionals, a fi d'anar més enllà del valor reputacional de les ciutats.

 

“Des de la Diputació abanderarem sempre el coneixement i divulgació del territori i no hi ha millor forma per a fer-ho que de la mà del major focus de coneixement de la província. I ho anem a fer conscients que ens queda molt per fer però que de la mà de tota la societat convertirem cada una de les identitats que ens defineixen en una oportunitat de desenvolupament econòmic per a fonamentar el Castelló que volem”.

 

Repoblem des de la tradició

No en va, Moliner ha destacat l'aposta del Govern provincial per fer de la tradició i el patrimoni immaterial “un estímul que òbriga oportunitats de futur als nostres pobles i oferesca motius perquè qui vullga quedar-se a viure, puga fer-ho. La consolidació de la població a les zones de l'interior és un objectiu prioritari per a aquesta administració i els esdeveniments tradicionals són una eina més que útil per a, mantenint la seua essència, convertir-los en un focus d'atracció turística i cultural que dinamitze el territori”.