Les Jornades de les Carns, l’Oli i el Vi deixen un impacte directe de 88.000 euros a 12 municipis de l’interior de Castelló

20 de Maig de 2013
La segunda edición de estas jornadas concluye con casi 2.000 menús dispensados en los 42 restaurantes participantes Pons: “Las jornadas se han consolidado como motor dinamizador de la actividad de nuestro turismo de interior en temporada baja”

Las II Jornadas de las Carnes, el Aceite y el Vino han dado resultados turísticos en los 42 restaurantes de los 12 municipios participantes, al cerrar con un total de 88.000 euros de ingresos directos extraordinarios en los restaurantes, al margen de impacto indirecto en los comercios.

Tal y como confirman los propios establecimientos participantes, se han servido un total de 1.965 menús de las jornadas. Aunque, tal y como señalan, este evento gastronómico ha supuesto una plataforma de atracción de nuevos clientes, que no sólo han consumido el menú de las jornadas, sino que han demandado la carta del establecimiento. De ahí que la cifra total de visitantes resultante de las jornadas sea de 4.000 personas, con un impacto directo de 88.000 euros.

Según el diputado provincial de Turismo de Interior, José Pons, “este segundo año ha supuesto la consolidación de estas jornadas como atractivo turístico en el interior de la provincia. Con esta iniciativa se ha conseguido aunar la oferta turística de 15 municipios con la base sólida de la puesta en valor de los productos gastronómicos de la tierra. Debemos seguir trabajando en la línea de diseñar eventos como éste que permitan atraer turistas durante los fines de semana de todo el año, cumpliendo con el objetivo de desestacionalizar nuestro turismo a partir de iniciativas que toman como eje el aprovechamiento de los productos de la tierra, una importante apuesta de trabajo de nuestro presidente, Javier Moliner”.

Las II Jornadas Gastronómicas de las Carnes, el Aceite y el Vino se desarrollaron del 12 de abril al 12 de mayo en los municipios de Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Benlloch, Cabanes, La Pobla Tornesa, Les Useres, Sant Joan de Moró, Serra d’en Galceran, Vall d’Alba, Vilafamés, Vistabella del Maestrat y Xodos.

En ellas, el visitante pudo degustar platos elaborados con productos de la tierra y regados con vinos de once bodegas de la provincia de Castellón: Barón D’Alba, Vinya Natura, El Rosso, Señorío de Villafamés, Vicente Flors, Castillo de la Duquesa, Castells i Montoliu, Mayo García, El Mollet Vino y Cultura, Mas de Rander y Bodega Les Useres.

Tras el éxito de esta segunda edición, la institución provincial reafirma su apuesta por la calidad de la restauración provincial y los productos autóctonos como fórmula para dinamizar la economía del interior de Castellón.

AUDIO: [audio:http://www1.dipcas.es/wp-content/uploads/2013/05/2005-PONS-JORNADAS.mp3|titles=2005 PONS JORNADAS]

 

·        La segona edició d’aquestes jornades conclou amb quasi 2.000 menús dispensats en els 42 restaurants participants

·        Pons: “Les jornades s’han consolidat com a motor dinamitzador de l’activitat del nostre turisme d’interior en temporada baixa”

 Les II Jornades de les Carns, l’Oli i el Vi han donat resultats turístics en els 42 restaurants dels 12 municipis participants, en tancar amb un total de 88.000 euros d’ingressos directes extraordinaris en els restaurants, al marge d’impacte indirecte en els comerços.

Tal com confirmen els propis establiments participants, s’han servit un total de 1.965 menús de les jornades. Encara que, tal com assenyalen, aquest esdeveniment gastronòmic ha suposat una plataforma d’atracció de nous clients, que no sols han consumit el menú de les jornades, sinó que han demandat la carta de l’establiment. D’ací que la xifra total de visitants resultant de les jornades siga de 4.000 persones, amb un impacte directe de 88.000 euros.

Segons el diputat provincial de Turisme d’Interior, José Pons, “aquest segon any ha suposat la consolidació d’aquestes jornades com a atractiu turístic a l’interior de la província. Amb aquesta iniciativa s’ha aconseguit unir l’oferta turística de 15 municipis amb la base sòlida de la posada en valor dels productes gastronòmics de la terra. Hem de continuar treballant en la línia de dissenyar esdeveniments com aquest que permeten atraure turistes durant els caps de setmana de tot l’any, complint amb l’objectiu de desestacionalitzar el nostre turisme a partir d’iniciatives que prenen com a eix l’aprofitament dels productes de la terra, una important aposta de treball del nostre president, Javier Moliner”.

Les II Jornades Gastronòmiques de les Carns, l’Oli i el Vi es van fer del 12 d’abril al 12 de maig als municipis d’Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Benlloch, Cabanes, la Pobla Tornesa, les Useres, Sant Joan de Moró, la Serra d’en Galcerà, la Vall d’Alba, Vilafamés, Vistabella del Maestrat i Xodos.

En elles, el visitant va poder degustar plats elaborats amb productes de la terra i regats amb vins d’onze cellers de la província de Castelló: Baró d’Alba, Vinya Natura, El Rosso, Senyoriu de Vilafamés, Vicente Flors, Castell de la Duquessa, Castells i Montoliu, Mayo García, El Mollet Vi i Cultura, Mas de Rander i Celler les Useres.

Després de l’èxit d’aquesta segona edició, la institució provincial reafirma la seua aposta per la qualitat de la restauració provincial i els productes autòctons com a fórmula per a dinamitzar l’economia de l’interior de Castelló.