Les primeres setmanes de les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona dinamitzen l’activitat de comerços i restaurants del Maestrat

12 de Febrer de 2015

12 de febrero. La IV Jornadas Gastronómicas de la Trufa Negra del Maestrat ya han superado en sus primeras semanas un impacto económico superior a 25.000 euros en los 15 restaurantes participantes de Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla y Sarratella. Se trata de una cifra positiva teniendo en cuenta que el próximo fin de semana tendrá lugar la Muestra de la Trufa en Catí, fecha en la que se multiplican los beneficios para los restaurantes y comercios por concentrarse gran número de visitantes.

De este modo, los restaurantes que ofrecen platos temáticos sobre este preciado hongo ya han servido hasta este fin de semana 355 menús temáticos, a un precio medio de 29 euros. Además, a estas cifras hay que sumar los ingresos generados en los restaurantes por varios cientos de comensales que atraídos por las jornadas han acudido aunque no hayan solicitado los menús temáticos, así como el incremento de las ventas de los comercios de estas localidades que ofrecen productos trufados, como aceite, queso, embutidos o productos de panadería.

El diputado de la comarca, Pablo Roig, ha apuntado que “pequeñas iniciativas como ésta resultan la excusa perfecta para dar a conocer las excelencias de una comarca como el Maestrat, su patrimonio único y su calidad gastronómica con productos como la trufa negra. Y todo ello con la finalidad de dinamizar la economía de nuestros pequeños pueblos a través del turismo, y lo hacemos a corto plazo con el impacto económico directo de estas iniciativas, pero también a un medio y largo plazo porque este tipo de actuaciones también contribuyen a poner en valor en nuestra provincia la calidad de nuestros productos autóctonos, algo que estamos trabajando también con Castelló Ruta de Sabor y con el Laboratorio Trufícola de la Diputación”.

Así, el objetivo en estas IV Jornadas es seguir mejorando el impacto sobre la actividad económica de los municipios que ya durante 2014 sobrepasó los 100.000 euros para la comarca.

Feria de la Trufa en Catí

El fin de semana del 14 y 15 de febrero tendrá lugar en Catí la XII Mostra de la Trufa dels Ports- Maestrat con multitud de actividades. Allí se expondrán productos gastronómicos de este preciado hongo, se desarrollarán jornadas formativas sobre truficultura y se realizarán diversas exhibiciones de búsqueda de trufa con perro. Toda la información se puede consultar en la web www.trufaportsmaestrat.es

12 de febrer. La IV Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Negra del Maestrat ja han superat en les seues primeres setmanes un impacte econòmic superior a 25.000 euros en els 15 restaurants participants d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla i la Serratella. Es tracta d’una xifra positiva tenint en compte que el pròxim cap de setmana tindrà lloc la Mostra de la Tòfona a Catí, data en què es multipliquen els beneficis per als restaurants i comerços per concentrar-se gran nombre de visitants.

D’aquesta manera, els restaurants que ofereixen plats temàtics sobre aquest preat fong ja han servit fins a aquest cap de setmana 355 menús temàtics, a un preu mitjà de 29 euros. A més, a aquestes xifres cal sumar els ingressos generats en els restaurants per diversos centenars de comensals que atrets per les jornades han acudit encara que no hagen sol·licitat els menús temàtics, així com l’increment de les vendes dels comerços d’aquestes localitats que ofereixen productes trufats, com a oli, formatge, embotits o productes de forn.

El diputat de la comarca, Pablo Roig, ha apuntat que “xicotetes iniciatives com aquesta resulten l’excusa perfecta per a donar a conèixer les excel·lències d’una comarca com el Maestrat, el seu patrimoni únic i la seua qualitat gastronòmica amb productes com la tòfona negra. I tot això amb la finalitat de dinamitzar l’economia dels nostres xicotets pobles a través del turisme, i ho fem a curt termini amb l’impacte econòmic directe d’aquestes iniciatives, però també a un mitjà i llarg termini perquè aquest tipus d’actuacions també contribueixen a posar en valor a la nostra província la qualitat dels nostres productes autòctons, quelcom que estem treballant també amb Castelló Ruta de Sabor i amb el Laboratori Tofonícola de la Diputació”

Així, l’objectiu en aquestes IV Jornades és continuar millorant l’impacte sobre l’activitat econòmica dels municipis que ja durant 2014 va sobrepassar els 100.000 euros per a la comarca.

Fira de la Tòfona a Catí

El cap de setmana del 14 i 15 de febrer tindrà lloc a Catí la XII Mostra de la Tòfona dels Ports- Maestrat amb multitud d’activitats. Allí s’exposaran productes gastronòmics d’aquest preat fong, es desenvoluparan jornades formatives sobre tofonicultura i es realitzaran diverses exhibicions de recerca de tòfona amb gos. Tota la informació es pot consultar en la web www.tofonaportsmaestrat.es