Les alcaldies traslladen a la Diputació la seua inquietud i li demanen ajuda per a poder garantir la seguretat en els espectacles

20 de Febrer de 2013

Alcaldes de los municipios de la provincia de Castellón, mayoritariamente de menos de 5.000 habitantes, están trasladando a los diputados provinciales su preocupación ante las dificultades para garantizar  la seguridad en sus municipios cuando organizan eventos o espectáculos que congregan a mucho público. Esta tradicional inquietud que asumen especialmente en las fiestas, se ha agravado ahora a raíz de las consecuencias del ‘Madrid Arena’, por lo que en la Diputación se han reunido para analizar el problema y buscar soluciones Miguel Barrachina, Luis Rubio, Laureano Sandalinas y Pablo Roig.

Se trata de algo que, tal y como ha explicado el diputado provincial por el partido judicial de Viver, Laureano Sandalinas, “ocurre sobre todo cuando se acercan las fiestas patronales de los municipios. Pero ya lo detectamos con la celebración de fiestas en Nochevieja, cuando los alcaldes, sobre todo después de lo ocurrido en el caso del ‘Madrid Arena’, estaban preocupados”. De hecho, en algunos casos se prefirió no celebrar nada antes que asumir los posibles riesgos.

Los cuatro diputados que se han reunido representan a partidos judiciales con muchos municipios, además de ser los más pequeños y los que tienen menos recursos para controlar los incrementos de afluencia de visitantes a sus poblaciones. Hay que tener en cuenta, además, que el momento económico les impide, a muchos de ellos, asumir costes adicionales de seguridad.

Tal y como señala Sandalinas, “los alcaldes de municipios pequeños nos esforzamos al máximo y trabajamos por nuestros pueblos para que todas las fiestas y eventos que congregan a mucho público transcurran con total normalidad y seguridad para todos. Pero sí es cierto que existe la preocupación entre los alcaldes, por los pocos medios de los que disponemos y la enorme responsabilidad legal que asumimos, en casos como esas fechas en las que la población habitual de municipios pequeños se llega a multiplicar hasta por diez”.

En la provincia de Castellón hay 116 municipios que tienen menos de 5.000 habitantes y son los que mayor preocupación han mostrado por esta cuestión. Así lo han puesto en común tras detectar la problemática los diputados provinciales José Pons, Laureano Sandalinas, Luis Rubio y el vicepresidente Miguel Barrachina, que se han reunido para compartir experiencias y buscar posibles soluciones. Así se lo han trasladado al presidente de la Diputación, Javier Moliner, quien según ha señalado Sandalinas “ha mostrado su máxima sensibilidad respecto a esta cuestión y su preocupación y disponibilidad para ayudar a los municipios a paliar este problema”.

AUDIO:

[audio:http://www1.dipcas.es/wp-content/uploads/2013/02/2002-SANDALINAS-ESPECT.mp3|titles=2002 SANDALINAS ESPECT]

 Alcaldes dels municipis de la província de Castelló, majoritàriament de menys de 5.000 habitants, estan traslladant als diputats i diputades provincials la seua preocupació davant de les dificultats per a garantir  la seguretat als seus municipis quan organitzen esdeveniments o espectacles que congreguen molt públic. Aquesta tradicional inquietud que assumeixen especialment en les festes, s’ha agreujat ara arran de les conseqüències del ‘Madrid Arena’, pel que en la Diputació s’han reunit per a analitzar el problema i buscar solucions Miguel Barrachina, Luis Rubio, Laureano Sandalinas i Pablo Roig.

Es tracta de quelcom que, tal com ha explicat el diputat provincial pel partit judicial de Viver, Laureano Sandalinas, “ocorre sobretot quan s’acosten les festes patronals dels municipis. Però ja ho detectem amb la celebració de festes en Nit de Cap d’Any, quan les alcaldies, sobretot després d’allò que ha ocorregut en el cas del ‘Madrid Arena’, estaven preocupades”. De fet, en alguns casos es va preferir no celebrar res abans que assumir els possibles riscos.

Els quatre diputats que s’han reunit representen partits judicials amb molts municipis, a més de ser els més menuts i els que tenen menys recursos per a controlar els increments d’afluència de visitants a les seues poblacions. Cal tindre en compte, a més, que el moment econòmic els impedeix, a molts d’ells, assumir costos addicionals de seguretat.

Tal com assenyala Sandalinas, “les alcaldies de municipis xicotets ens esforcem al màxim i treballem pels nostres pobles perquè totes les festes i esdeveniments que congreguen molt públic transcórreguen amb total normalitat i seguretat per a tots. Però sí que és cert que hi ha la preocupació entre les alcaldies, pels pocs mitjans de què disposem i l’enorme responsabilitat legal que assumim, en casos com aqueixes dates en què la població habitual de municipis xicotets s’arriba a multiplicar fins per deu”.

A la província de Castelló hi ha 116 municipis que tenen menys de 5.000 habitants i són els que major preocupació han mostrat per aquesta qüestió. Així ho han posat en comú després de detectar la problemàtica els diputats provincials José Pons, Laureano Sandalinas, Luis Rubio i el vicepresident Miguel Barrachina, que s’han reunit per a compartir experiències i buscar possibles solucions. Així li ho han traslladat al president de la Diputació, Javier Moliner, qui segons ha assenyalat Sandalinas “ha mostrat la seua màxima sensibilitat respecte a aquesta qüestió i la seua preocupació i disponibilitat per a ajudar als municipis a pal·liar aquest problema”.