L’alumnat de l’Escola Taurina de la Diputació participa aquest estiu en festes de 14 municipis per a millorar la seua formació

7 de setembre de 2013

La Diputación de Castellón ha llegado a un acuerdo con 14 ayuntamientos este verano para que los alumnos de su Escuela Taurina puedan mejorar su formación.  Gracias a este trabajo los tres alumnos más preparados de la escuela provincial han podido entrenarse y participar delante del toro durante las celebraciones festivas de toda la provincia.

Pero no solo han participado en actividades de la provincia de Castellón, sino que también lo han hecho en otros municipios de fuera como Ascó, Monreal del Campo y Muniesa fruto de acuerdos de colaboración con otras escuelas taurinas, como las de Valencia y Alicante. José Pons, diputado delegado de la Escuela Taurina, ha asegurado que “nuestro objetivo es poner todos los medios a nuestro alcance para que los alumnos puedan cumplir su sueño de ser toreros”. En este sentido, “a falta de recursos económicos para contratar corridas, hemos buscado fórmulas de colaboración para que los alumnos puedan entrenar en las fiestas de la provincia, a la vez que los ayuntamientos pueden ofrecer un mejor programa de fiestas”. Así, entre los meses de junio, julio y agosto, la escuela taurina de Castellón ha realizado, con la colaboración de los ayuntamientos de Sant Joan de Moró, Vilafames, Catí, Borriol, Portell de Morella, Alcora, Benassal, Torrechiva, Ascó, Monreal del Campo y Muniesa., clases prácticas propias de la escuela taurina tanto sin muerte como con muerte del animal. Además, en el mes de septiembre también actividades previstas en Vinaròs, Benicàssim y Nules, con participación de alumnos de las tres escuelas de la Comunidad Valenciana. Por la escuela taurina de Castellón han participado en estos festejos Varea, Sedano Vázquez e Iván Jiménez. El hecho de que algunos festejos se hayan celebrado fuera de la provincia implica el intercambio de los jóvenes toreros de Castellón con otras escuelas taurinas, incrementando así su formación y experiencias en el exterior.

Además, en todos los festejos han participado los ganaderos de la provincia. En concreto, han entrenado con reses de Daniel Ramos, Pedro Jovaní, Carpio, Sergio Centelles Vidal, Manolo Beltrán y Pedro Ventaja.

La Diputació de Castelló ha arribat a un acord amb 14 ajuntaments aquest estiu perquè l’alumnat de la seua Escola Taurina puga millorar la seua formació.  Gràcies a aquest treball els tres alumnes més preparats de l’escola provincial han pogut entrenar-se i participar davant del bou durant les celebracions festives de tota la província.

Però no sols han participat en activitats de la província de Castelló, sinó que també ho han fet en altres municipis de fora com Ascó, Monreal del Camp i Muniesa fruit d’acords de col·laboració amb altres escoles taurines, com les de València i Alacant.

José Pons, diputat delegat de l’Escola Taurina, ha assegurat que “el nostre objectiu és posar tots els mitjans al nostre abast perquè l’alumnat puga complir el seu somni de ser toreros”. En aquest sentit, “a falta de recursos econòmics per a contractar corregudes, hem buscat fórmules de col·laboració perquè l’alumnat puga entrenar en les festes de la província, al mateix temps que els ajuntaments poden oferir un millor programa de festes”.

Així, entre els mesos de juny, juliol i agost, l’escola taurina de Castelló ha realitzat, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Joan de Moró, Vilafamés, Catí, Borriol, el Portell de Morella, l’Alcora, Benassal, Torre-xiva, Ascó, Monreal del Camp i Muniesa., classes pràctiques pròpies de l’escola taurina tant sense mort com amb mort de l’animal. A més, en el mes de setembre també hi ha activitats previstes a Vinaròs, Benicàssim i Nules, amb participació d’alumnat de les tres escoles de la Comunitat Valenciana.

Per l’Escola Taurina de Castelló han participat en aquestes festes Varea, Sedano Vázquez i Iván Jiménez. El fet que algunes festes s’hagen celebrat fora de la província implica l’intercanvi dels joves toreros de Castelló amb altres escoles taurines, incrementant així la seua formació i experiències en l’exterior.

A més, en totes les festes han participat els ramaders de la província. En concret, han entrenat amb caps de Daniel Ramos, Pedro Jovaní, Carpio, Sergio Centelles Vidal, Manolo Beltrán i Pedro Ventaja.

La idea és col·locar taules amb voluntariat en els accessos a l’estadi, perquè els aficionats puguen donar aliments no peribles. Precisament s’ha triat aquest partit per a garantir un alt índex de col·laboració, en estar garantit el ple de l’estadi El Madrigal amb el duel Vila-real-Real Madrid.

El partit se celebra el dissabte 14 de setembre, a les 22 hores

Aquesta acció concreta es durà a terme durant la celebració de la quarta jornada de la Lliga de Futbol Professional 2013/14, que enfrontarà el Vila-real amb el Real Madrid en el Camp Municipal d’Esports “El Madrigal”.

La Diputació, com a promotora de l’articulació del programa d’emergència “La teua solidaritat és el seu aliment”, s’obliga a mantindre les vies de col·laboració institucional històricament establides amb l’Associació Banc d’Aliments de Castelló posant a la seua disposició, en funció de la disponibilitat provincial, les infraestructures, equipaments i recursos que necessite per a un adequat compliment dels seus fins estatutaris.