Els sis equips finalistes del II Festival Provincial ‘Curtmetrant’ conclouen les gravacions dels projectes a sis municipis

9 d'Agost de 2014

El Festival Provincial de Cortometrajes ‘Cortometrando’ que impulsa la Diputación de Castellón está cumpliendo escrupulosamente sus plazos marcados en esta segunda edición al haber concluido esta semana las grabaciones de los seis cortos finalistas en los municipios de Navajas, Tales, Atzeneta, Tírig, La Vilavella y Forcall. Estos dos últimos son los que han recibido esta semana a los equipos de grabación. Así, La Vilavella se ha convertido en el escenario de Munich, de Ignacio Fuentes, y Forcall el de Azafrán, de Elena Escura.

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha destacado la “buena marcha de las grabaciones, que están resultando una experiencia única tanto para los profesionales audiovisuales que visitan nuestros pueblos como para los propios vecinos. De hecho, es tal la sinergia que está habiendo entre todos que agradecemos esa excelente acogida que han tenido los pueblos con los equipos de rodaje, porque están ayudando y mucho a que se desarrollen con total normalidad y satisfacción”.

 

Cabe señalar que al concluir las grabaciones, comienza un intenso periodo de trabajo para los proyectos finalistas, ya que el plazo de entrega de los cortometrajes concluye el 30 de agosto. Será a partir de ese momento cuando el jurado evalúe las piezas y dé a conocer el ganador en las distintas categorías para finalmente celebrar la gala de entrega de premios cuya fecha no se ha fijado todavía.

En ese sentido, Jarque ha recordado “la oportunidad que supone tanto para estos talentos del ámbito audiovisual castellonense, como para los municipios en los que se van a rodar las piezas. Cortometrando es una oportunidad turística para los municipios y profesional para los cineastas castellonenses”.

El único concurso provincial con ayudas a la producción

Entre los aspectos mejor valorados por esta iniciativa del presidente Moliner, figura que ‘Cortometrando’ se ha convertido en el único festival de carácter provincial de cortometrajes que contempla ayudas a la producción para los finalistas. Un coste que supone una inversión de 10.000 euros de los 16.000 euros que destinala Diputacióna esta iniciativa (6.000 son para premios).

Tal y como destaca el diputado, “una de las principales dificultades para nuestros cineastas, si no la más importante, es tener financiación para poder convertir sus proyectos en realidades cinematográficas. Creemos que no se debe perder ni un ápice de talento de nuestra provincia, y esta iniciativa contribuye a conseguirlo en el sector audiovisual”.

El Festival Provincial de Curtmetratges ‘Curtmetrant’ que impulsa la Diputació de Castelló està complint escrupolosament els seus terminis marcats en aquesta segona edició en haver conclòs aquesta setmana les gravacions dels sis curts finalistes als municipis de Navaixes, Tales, Atzeneta, Tírig, la Vilavella i el Forcall. Aquests dos últims són els que han rebut aquesta setmana els equips de gravació. Així, la Vilavella s’ha convertit en l’escenari de Munic, d’Ignacio Fonts, i el Forcall el de Safrà, d’Elena Escura.   El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha destacat la “bona marxa de les gravacions, que estan resultant una experiència única tant per als professionals audiovisuals que visiten els nostres pobles com per al propi veïnat. De fet, és tal la sinergia que està havent-hi entre tots que agraïm l’excel·lent acollida que han tingut els pobles amb els equips de rodatge, perquè estan ajudant i molt que es desenvolupen amb total normalitat i satisfacció”. Cal assenyalar que en concloure les gravacions, comença un intens període de treball per als projectes finalistes, ja que el termini d’entrega dels curtmetratges conclou el 30 d’agost. Serà a partir d’aquest moment quan el jurat avalue les peces i done a conèixer el guanyador en les distintes categories per a finalment celebrar la gala d’entrega de premis la data de la qual no s’ha fixat encara.   En aquest sentit, Jarque ha recordat “l’oportunitat que suposa tant per a aquests talents de l’àmbit audiovisual castellonenc, com per als municipis en què es van a rodar les peces. Curtmetrant és una oportunitat turística per als municipis i professional per als cineastes castellonencs”.   L’únic concurs provincial amb ajudes a la producció Entre els aspectes millor valorats per aquesta iniciativa del president Moliner, figura que ‘Curtmetrant’ s’ha convertit en l’únic festival de caràcter provincial de curtmetratges que contempla ajudes a la producció per als finalistes. Un cost que suposa una inversió de 10.000 euros dels 16.000 euros que destina la Diputació a aquesta iniciativa (6.000 són per a premis).   Tal com destaca el diputat, “una de les principals dificultats per als nostres cineastes, si no la més important, és tindre finançament per a poder convertir els seus projectes en realitats cinematogràfiques. Creiem que no s’ha de perdre ni una miqueta de talent de la nostra província, i aquesta iniciativa contribueix a aconseguir-ho en el sector audiovisual”.