Els sis pobles protagonistes dels curtmetratges de la segona edició de ‘Cortometrando’ es bolquen amb aquest festival provincial

28 de Juliol de 2014

Cuatro municipios de la provincia de Castellón (Navajas, Tales, Atzeneta y Tírig) se han convertido en las últimas semanas en escenario cinematográfico al convertirse en los protagonistas de los cortometrajes del Festival de Cortometrajes de la Provincia de Castellón, ‘Cortometrando’. Durante los próximos días, desde el 4 de agosto, será el municipio de Forcall el que acoja entre sus calles el equipo fílmico, para seguirle por último La Vilavella.

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha explicado “la buenísima acogida que está teniendo esta iniciativa de la Diputación, tanto en el sector audiovisual como en las poblaciones de nuestra provincia que participan en el concurso. Queremos agradecer a los ayuntamientos y a todos los vecinos las facilidades que están dando para que los equipos puedan rodar las historias de ficción que se desarrollan en estos pueblos y que servirán también para promocionar las virtudes de estos enclaves maravillosos que tenemos en nuestra provincia”. Los equipos participantes en el festival tienen hasta el próximo día 30 de agosto para concluir las grabaciones. Las ya concluidas pertenecen a “El Tren”, de Sergio Serrano y rodado en Navajas; “María, la de la caja de zapatos”, de Salva Isert y rodado en Tales; “Duocracia”, de Raúl Sánchez y rodado en Atzeneta, y Estrellas, de Lucía Nos, que ha concluido su rodaje en Tírig este pasado fin de semana. El único concurso provincial con ayudas a la producción Entre los aspectos mejor valorados por esta iniciativa del presidente Moliner, figura que ‘Cortometrando’ se ha convertido en el único festival de carácter provincial de cortometrajes que contempla ayudas a la producción para los finalistas. Un coste que supone una inversión de 10.000 euros de los 16.000 euros que destina la Diputación a esta iniciativa (6.000 son para premios). Tal y como destaca el diputado, “una de las principales dificultades para nuestros cineastas, si no la más importante, es tener financiación para poder convertir sus proyectos en realidades cinematográficas. Creemos que no se debe perder ni un ápice de talento de nuestra provincia, y esta iniciativa contribuye a conseguirlo en el sector audiovisual”. Además, Jarque ha recordado “la oportunidad que supone tanto para estos talentos del ámbito audiovisual castellonense, como para los municipios en los que se van a rodar las piezas. Cumplimos un doble objetivo cultural y turístico, además en esta segunda edición ya se consolida esta convocatoria que ha atraído un enorme interés entre el sector audiovisual”.

Quatre municipis de la província de Castelló (Navajas, Tales, Atzeneta i Tírig) s’han convertit les últimes setmanes en escenari cinematogràfic en convertir-se en els protagonistes dels curtmetratges del Festival de Curtmetratges de la Província de Castelló, ‘Cortometrando’. Durant els pròxims dies, des del 4 d’agost, serà el municipi del Forcall el que aculla entre els seus carrers l’equip fílmic, per a acabar finalment a la Vilavella.

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha explicat “la boníssima acollida que està tenint aquesta iniciativa de la Diputació, tant en el sector audiovisual com a les poblacions de la nostra província que participen en el concurs. Volem agrair als ajuntaments i a tots el veïnat les facilitats que estan donant perquè els equips puguen rodar les històries de ficció que es desenvolupen en aquests pobles i que serviran també per a promocionar les virtuts d’aquestes poblacions meravelloses que tenim a la nostra província”. 

Els equips participants en el festival tenen fins al pròxim dia 30 d’agost per a concloure les gravacions. Les ja concloses pertanyen al “Tren”, de Sergio Serrano i rodat a Navaixes; “Maria, la de la caixa de sabates”, de Salva Isert i rodat a Tales; “Duocràcia”, de Raúl Sánchez i rodat a Atzeneta, i “Estreles”, de Lucía Nos, que ha conclòs el seu rodatge a Tírig aquest passat cap de setmana.

L’únic concurs provincial amb ajudes a la producció

Entre els aspectes millor valorats per aquesta iniciativa del president Moliner, figura que ‘Curtmetrant’ s’ha convertit en l’únic festival de caràcter provincial de curtmetratges que contempla ajudes a la producció per als finalistes. Un cost que suposa una inversió de 10.000 euros dels 16.000 euros que destina la Diputació a aquesta iniciativa (6.000 són per a premis).

Tal com destaca el diputat, “una de les principals dificultats per als nostres cineastes, si no la més important, és tindre finançament per a poder convertir els seus projectes en realitats cinematogràfiques. Creiem que no s’ha de perdre ni una miqueta de talent de la nostra província, i aquesta iniciativa contribueix a aconseguir-ho en el sector audiovisual”.

A més, Jarque ha recordat “l’oportunitat que suposa tant per a aquests talents de l’àmbit audiovisual castellonenc, com per als municipis en què es van a rodar les obres. Complim un doble objectiu cultural i turístic, a més en aquesta segona edició ja es consolida aquesta convocatòria que ha atret un enorme interès entre el sector audiovisual”.