Luis Martínez: “La implicació de la ciutadania és clau per a l’èxit de la convocatòria esportiva més important de la província”

18 de Maig de 2014

Las carreras de montaña Penyagolosa Trails que impulsa la Diputación de Castellón han concluido hoy con el final de la prueba nacional de Ultra Trail, la CSP-115 un exitoso fin de semana deportivo con la participación de miles de personas en todo el recorrido.

El diputado de Deportes, Luis Martínez, ha destacado que “no es casualidad que seamos ejemplo de exitoso modelo de colaboración público-privada con el club Marató i Mitja, pues se ha consolidado toda una red de colaboradores con la competición por parte de todos los pueblos que es impresionante. Es por ello que de entre los atractivos que más destacan los participantes, al margen de la calidad paisajística y técnica del recorrido, es la buena organización y el respaldo del público a las pruebas, más teniendo en cuenta que son de largo recorrido y duración”.   Un modelo deportivo ético y respetuoso con el entorno Uno de los aspectos más destacados por los participantes este fin de semana en la Penyagolosa Trails ha sido la colaboración activa de todos los agentes implicados con el respecto hacia el territorio. Se trata de un trabajo de cooperación donde instituciones, clubes deportivos, organizadores y habitantes de los municipios están coordinándose con el objetivo de recuperar sendas y caminos milenarios llenos de historia. Un trabajo que va más allá de caminos geográficos, sino que apela a la historia de los municipios y al día a día de sus habitantes. “Esta forma de entender el deporte de forma responsable con el entorno hace todavía más importante los logros de influencia económica de estas carreras. A través de la Penyagolosa Trails se mantiene todavía más cuidado el entorno, con la recuperación de antiguas sendas y caminos de municipios, como ha sido el caso de Borriol, Atzeneta, Vistabella o Benafigos”, ha señalado el diputado de Deportes. En ese sentido, la Diputación de Castellón está impulsando la candidatura de Camins del Penyagolosa a Patrimonio Mundial de la Unesco. Durante el desarrollo de las carreras se han instalado puntos de recogida de firmas a favor de esta iniciativa que pretende recabar 50.000 apoyos para que sea escogida por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, encargado de presentar la propuesta.

Les carreres de muntanya Penyagolosa Trails que impulsa la Diputació de Castelló han conclòs avui amb el final de la prova nacional d’Ultra Trail, la CSP-115 un reeixit cap de setmana esportiu amb la participació de milers de persones en tot el recorregut.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha destacat que “no és casualitat que siguem exemple de reeixit model de col·laboració publicoprivada amb el club Marató i Mitja, perquè s’ha consolidat tota una xarxa de col·laboradors amb la competició per part de tots els pobles que és impressionant. És per això que d’entre els atractius que més destaquen els participants, al marge de la qualitat paisatgística i tècnica del recorregut, és la bona organització i el suport del públic a les proves, més tenint en compte que són de llarg recorregut i duració”.

Un model esportiu ètic i respectuós amb l’entorn

Un dels aspectes més destacats pels participants aquest cap de setmana en la Penyagolosa Trails ha estat la col·laboració activa de tots els agents implicats amb el respecte cap al territori. Es tracta d’un treball de cooperació on institucions, clubs esportius, organitzadors i habitants dels municipis estan coordinant-se amb l’objectiu de recuperar sendes i camins mil·lenaris plens d’història. Un treball que va més enllà de camins geogràfics, apel·lant a la història dels municipis i al dia a dia dels seus habitants.

“Aquesta forma d’entendre l’esport de forma responsable amb l’entorn fa encara més important els èxits d’influència econòmica d’aquestes carreres. A través de la Penyagolosa Trails es manté encara més atenció a l’entorn, amb la recuperació d’antigues sendes i camins de municipis, com ha estat el cas de Borriol, Atzeneta, Vistabella o Benafigos”, ha assenyalat el diputat d’Esports.

En aquest sentit, la Diputació de Castelló està impulsant la candidatura de Camins del Penyagolosa a Patrimoni Mundial de la Unesco. Durant el desenvolupament de les carreres s’han instal·lat punts d’arreplega de firmes a favor d’aquesta iniciativa que pretén demanar 50.000 suports perquè siga triada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, encarregat de presentar la proposta.

Les carreres de muntanya Penyagolosa Trails que impulsa la Diputació de Castelló han conclòs avui amb el final de la prova nacional d’Ultra Trail, la CSP-115 un reeixit cap de setmana esportiu amb la participació de milers de persones en tot el recorregut.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha destacat que “no és casualitat que siguem exemple de reeixit model de col·laboració publicoprivada amb el club Marató i Mitja, perquè s’ha consolidat tota una xarxa de col·laboradors amb la competició per part de tots els pobles que és impressionant. És per això que d’entre els atractius que més destaquen els participants, al marge de la qualitat paisatgística i tècnica del recorregut, és la bona organització i el suport del públic a les proves, més tenint en compte que són de llarg recorregut i duració”.   Un model esportiu ètic i respectuós amb l’entorn Un dels aspectes més destacats pels participants aquest cap de setmana en la Penyagolosa Trails ha estat la col·laboració activa de tots els agents implicats amb el respecte cap al territori. Es tracta d’un treball de cooperació on institucions, clubs esportius, organitzadors i habitants dels municipis estan coordinant-se amb l’objectiu de recuperar sendes i camins mil·lenaris plens d’història. Un treball que va més enllà de camins geogràfics, apel·lant a la història dels municipis i al dia a dia dels seus habitants. “Aquesta forma d’entendre l’esport de forma responsable amb l’entorn fa encara més important els èxits d’influència econòmica d’aquestes carreres. A través de la Penyagolosa Trails es manté encara més atenció a l’entorn, amb la recuperació d’antigues sendes i camins de municipis, com ha estat el cas de Borriol, Atzeneta, Vistabella o Benafigos”, ha assenyalat el diputat d’Esports. En aquest sentit, la Diputació de Castelló està impulsant la candidatura de Camins del Penyagolosa a Patrimoni Mundial de la Unesco. Durant el desenvolupament de les carreres s’han instal·lat punts d’arreplega de firmes a favor d’aquesta iniciativa que pretén demanar 50.000 suports perquè siga triada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, encarregat de presentar la proposta.