Més de 2.000 persones han participat en el II Festival Dolç Festival de Música Tradicional que conclou a Santa Magdalena

4 d'Octubre de 2014

Más de 2.000 personas de ocho municipios han participado en el II Dolç Festival de Música Tradicional a través del que la Diputación de Castellón promociona la música dedolçaina i tabal en todas las comarcas de la provincia. Hoy concluye la segunda edición de este festival con la octava actuación en la plaza de Santa Magdalena de Polpis, con la Colla Lo Xular de Alcalà de Xivert y la Colla Polpis de Santa Magdalena.

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha destacado “la excelente acogida que ha tenido esta iniciativa de nuestro presidente, Javier Moliner, tanto entre las collas y agrupaciones musicales como entre el público asistente a cada uno de los conciertos. Todas las actividades realizadas en el festival, tanto los conciertos como los recorridos populares, han contado con el respaldo del público,  lo cual da buena muestra del arraigo de nuestra música tradicional en todos los pueblos. Hemos conseguido consolidar esta iniciativa que pretende que se escuche la música de Castellón en todas las comarcas y en todos los rincones de la población con la excelente acogida y acompañamiento de jóvenes y mayores”.

Cabe señalar que el primero de los conciertos fue en la comarca de Els Ports, en Forcall, con el Grup de Dolçaina i tabal Xarançaina de Castelló, dirigido por Xavier Causanilles. Un concierto que tuvo una enorme participación, a pesar de tener que ser trasladado de ubicación debido a la lluvia. La enorme participación también protagonizó la segunda de las citas del festival, en La Plana Alta, en Torre d´en Doménec, a cargo de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Senill de Torreblanca. El concierto fue precedido por un recorrido musical por las calles del municipio, al igual que ocurrió en el tercer concierto, en el Alto Mijares, en La Puebla de Arenoso.

Por otra parte, L´Alcalatén fue la cuarta de las comarcasen recibir este festival de música. El pasado 7 de agosto, Les Useres vivió la experiencia de escuchar a la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló bajo la dirección de Quique Pérez. Una experiencia vivida también en el Alto Palancia, en el municipio de Jérica, con la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc de Castellón.  La recta final del festival se inició  en La Llosa (Plana Baixa) el pasado 2 de septiembre, y en Albocàsser (Alt Maestrat) el día 27 de septiembre.

“Con esta última actuación hemos puesto el broche de oro a esta segunda edición de la consolidación de una iniciativa a la que le auguramos mucho futuro por la excelente acogida del público y de los grupos de dolçaina i tabal de nuestra provincia, que ve reconocida su labor con esta serie de actuaciones que divulgan su música en el territorio provincial”, ha concluido Jarque.

4 d’octubre. Més de 2.000 persones de huit municipis han participat en el II Dolç Festival de Música Tradicional a través del qual la Diputació de Castelló promociona la música de dolçaina i tabal en totes les comarques de la província. Hui conclou la segona edició d’aquest festival amb la huitena actuació en la plaça de Santa Magdalena de Polpis, amb la Colla Lo Xular d’Alcalà de Xivert i la Colla Polpis de Santa Magdalena.

 El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha destacat “l’excel·lent acollida que ha tingut aquesta iniciativa del nostre president, Javier Moliner, tant entre les colles i agrupacions musicals com entre el públic assistent a cada un dels concerts. Totes les activitats realitzades en el festival, tant els concerts com els recorreguts populars, han comptat amb el suport del públic, la qual cosa dóna bona mostra de l’arrelament de la nostra música tradicional en tots els pobles. Hem aconseguit consolidar aquesta iniciativa que pretén que s’escolte la música de Castelló en totes les comarques i en tots els racons de la població amb l’excel·lent acollida i acompanyament de jóvens i majors”.

Cal assenyalar que el primer dels concerts va ser en la comarca dels Ports, a Forcall, amb el Grup de Dolçaina i tabal Xarançaina de Castelló, dirigit per Xavier Causanilles. Un concert que va tindre una enorme participació, a pesar d’haver de ser traslladat d’ubicació per la pluja. L’enorme participació també va protagonitzar la segona de les cites del festival, en la Plana Alta, a la Torre d’en Doménec, a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Senill de Torreblanca. El concert va ser precedit per un recorregut musical pels carrers del municipi, igual que va ocórrer en el tercer concert, en l’Alt Millars, a La Puebla de Arenoso.

 D’altra banda l’Alcalatén va ser la quarta de les comarques a rebre aquest festival de música. El passat 7 d’agost, les Useres va viure l’experiència d’escoltar la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló sota la direcció de Quique Pérez. Una experiència viscuda també en l’Alt Palancia, en el municipi de Jérica, amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc de Castelló. La recta final del festival es va iniciar a la Llosa (la Plana Baixa) el passat 2 de setembre, i a Albocàsser (l’Alt Maestrat) el dia 27 de setembre.

 “Amb aquesta última actuació hem posat el passador d’or a aquesta segona edició de la consolidació d’una iniciativa a què augurem molt futur per l’excel·lent acollida del públic i dels grups de dolçaina i tabal de la nostra província, que veu reconeguda la seua feina amb aquesta sèrie d’actuacions que divulguen la seua música en el territori provincial”, ha conclòs Jarque.