Miguel Barrera i els xefs del Baret de Pepe ensenyen a cuinar amb productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’ en FITUR

28 de Gener de 2015

 

28 de enero. El chef castellonense y estrella Michelín Miguel Barrera ha cocinado esta tarde, ante decenas de profesionales del sector, en el show cooking que ha organizado el Patronato Provincial de Turismo en FITUR, un plato de 'Mar y Montaña' elaborado íntegramente con productos de 'Castelló Ruta de Sabor', como son la Alcachofa de Benicarló, chipirón y langostino de la costa y pelotas antiguas de carne del Maestrat.

Además, el chef ha contado con unos ayudantes de lujo como son algunos de los actores de la serie 'El Chiringuito de Pepe', interpretados por Jesús Bonilla, El Langui y Adrián Rodríguez.

En la demostración culinaria, Barrera ha apuntado que “la calidad de la oferta gastronómica es un pilar fundamental a la hora de elegir destino turístico, y en la provincia de Castellón tenemos la mejor. Somos el único territorio, por nuestro clima y orografía, capaz de garantizar la elaboración de un menú completo con productos autóctonos y de calidad excepcional, y eso es algo que hay que poner en valor y mostrar al mundo”.

Por otra parte, los productos de ‘Castelló Ruta de Sabor’ han sido uno de los principales atractivos de esta edición de FITUR, donde muchos profesionales se han acercado a interesarse por la iniciativa y degustar algunos productos.

En el día de hoy se han desarrollado otros cuatro show cookings sobre la alcachofa y peix fresc de Benicarló,  a cargo de la Asociación Local de Restaurantes de Benicarló; el llagostí de Vinaròs, elaborado por la Asociación de Restauradores de Vinaròs; platos de la Sierra Espadán, por la asociación que la representa; y caracoles cocinados por parte de restaurantes de l’Alcora. Mañana la Asociación Gastronómica de Peñíscola realizará cuatro tapas con producto local.

28 de gener. El xef castellonenc i estrela Michelín Miguel Barrera ha cuinat aquesta vesprada, davant de desenes de professionals del sector, en el xou cooking que ha organitzat el Patronat Provincial de Turisme en FITUR, un plat de 'Mar i Muntanya' elaborat íntegrament amb productes de 'Castelló Ruta de Sabor', com són la Carxofa de Benicarló, calamarsó i llagostí de la costa i pilotes antigues de carn del Maestrat.

A més, el xef ha comptat amb uns ajudants de luxe com són alguns dels actors de la sèrie 'El Baret de Pepe', interpretats per Jesús Bonilla, El Langui i Adrián Rodríguez.

En la demostració culinària, Barrera ha apuntat que “la qualitat de l’oferta gastronòmica és un pilar fonamental a l’hora de triar destinació turística, i a la província de Castelló tenim la millor. Som l’únic territori, pel nostre clima i orografia, capaç de garantir l’elaboració d’un menú complet amb productes autòctons i de qualitat excepcional, i això és quelcom que cal posar en valor i mostrar al món”.

D’altra banda, els productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’ han estat un dels principals atractius d’aquesta edició de FITUR, on molts professionals s’han acostat a interessar-se per la iniciativa i degustar alguns productes.

En el dia d’avui s’han desenvolupat altres quatre xou cookings sobre la carxofa i peix fresc de Benicarló,  a càrrec de l’Associació Local de Restaurants de Benicarló; el llagostí de Vinaròs, elaborat per l’Associació de Restauradors de Vinaròs; plats de la Serra d'Espadà, per l’associació que la representa; i caragols cuinats per part de restaurants de l’Alcora. Demà l’Associació Gastronòmica de Peníscola realitzarà quatre tapes amb producte local.