Moliner obrirà en 2015 la Seu Electrònica a tots els municipis de fins a 20.000 habitants amb una inversió de 700.000 euros

24 de setembre de 2014

Un total de 200.000 ciudadanos de la provincia de Castellón podrán realizar sus trámites administrativos municipales vía telemática desde todo tipo de dispositivos móviles a partir de 2015. Así lo ha anunciado esta mañana el presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, al confirmar la inversión de 700.000 euros para implantar la Sede Electrónica en todas las localidades de hasta 20.000 habitantes.

La jornada '24 horas al servicio del ciudadano' ha servido de escenario para explicar a un centenar de alcaldes y secretarios municipales todo el proceso que va a iniciar la institución provincial, a partir de octubre, con el fin de instalar la herramienta en los portales web de los consistorios y hacerla accesible a la ciudadanía.

"Nuestra tarea es facilitaros las cosas a vosotros, a quienes estáis al frente del servicio público en vuestros pueblos, y restar carga a la administración para invertir en el ciudadano. Es hora de dar un paso más para la adaptación definitiva de nuestros ayuntamientos a la Sede Electrónica, es hora de sumar a la burocracia inteligente el servicio ciudadano eficiente", ha apuntado Moliner.

La Sede Electrónica permitirá al ciudadano realizar hasta un total de 280 trámites vía online, desde el ordenador o dispositivo móvil, entre los que destacan como más demandadas las solicitudes de licencias y permisos municipales, certificados de empadronamiento, inscripciones a actividades o el pago de tributos.

Una provincia abierta las 24 horas

De esta manera, toda la provincia de Castellón, ya que los grandes municipios que no reciben la ayuda provincial implantarán la herramienta con sus recursos, se pondrá al servicio del ciudadano las 24 horas del día durante los 365 días del año, accesible desde cualquier punto del mundo y preparada para gestionar de forma más ágil y económica.

Al respecto, Moliner ha añadido que "con la Sede Electrónica no solo desaparece el papel, sino también los horarios, las distancias, las colas y los gastos y se optimiza el tiempo de los funcionarios para que lo empleen en otras prioridades. Se trata de una herramienta ha venido para quedarse, porque la Administración del siglo XXI no puede seguir tramitando como en el siglo XIX".

 Según el Servicio Provincial de Asesoramiento a Municipios, que coordina el diputado Pablo Roig, la Sede Electrónica supone una pequeña revolución a nivel municipal que conlleva flexibilidad, optimización de recursos, cercanía, agilidad y reducción de cargas administrativas y de costes. Un ahorro importante para las arcas municipales que, por ejemplo, para un municipio de 3.300 habitantes como La Vilavella puede llegar hasta los 30.000 euros anuales.

En la jornada también ha participado el alcalde de Xilxes, Vicente Martínez, quien ha explicado la experiencia de su Ayuntamiento con esta iniciativa, y los directivos de la empresa esPublico, encargada de implantar el sistema.

[vimeo]http://vimeo.com/83756190[/vimeo]

Un total de 200.000 ciutadans de la província de Castelló podran realitzar els seus tràmits administratius municipals via telemàtica des de tot tipus de dispositius mòbils a partir de 2015. Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en confirmar la inversió de 700.000 euros per a implantar la Seu Electrònica a totes les localitats de fins a 20.000 habitants.

La jornada '24 hores al servei de la ciutadania' ha servit d’escenari per a explicar a un centenar d’alcaldes i secretaris municipals tot el procés que iniciarà la institució provincial, a partir d’octubre, a fi d’instal·lar l’eina en els portals web dels consistoris i fer-la accessible a la ciutadania.

"La nostra tasca és facilitar-vos les coses a vosaltres, als que esteu al capdavant del servei públic als vostres pobles, i restar càrrega a l’Administració per a invertir en la gent. És hora de fer un pas més per a l’adaptació definitiva dels nostres ajuntaments a la Seu Electrònica, és hora de sumar a la burocràcia intel·ligent el servei ciutadà eficient", ha apuntat Moliner.

La Seu Electrònica permetrà a la gent realitzar fins a un total de 280 tràmits via online, des de l’ordinador o dispositiu mòbil, entre els que destaquen com més demandades les sol·licituds de llicències i permisos municipals, certificats d’empadronament, inscripcions a activitats o el pagament de tributs.

Una província oberta les 24 hores

D’aquesta manera, tota la província de Castelló, ja que els grans municipis que no reben l’ajuda provincial implantaran l’eina amb els seus recursos, es posarà al servei del ciutadà les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any, accessible des de qualsevol punt del món i preparada per a gestionar de forma més àgil i econòmica.

Respecte d’això, Moliner ha afegit que "amb la Seu Electrònica no sols desapareix el paper, sinó també els horaris, les distàncies, les cues i les despeses i s’optimitza el temps del funcionariat perquè l’empre en altres prioritats. Es tracta d’una eina que ha vingut per a quedar-se, perquè l’Administració del segle XXI no pot continuar tramitant com en el segle XIX".

Segons el Servei Provincial d’Assessorament a Municipis, que coordina el diputat Pablo Roig, la Seu Electrònica suposa una xicoteta revolució a nivell municipal que comporta flexibilitat, optimització de recursos, proximitat, agilitat i reducció de càrregues administratives i de costos. Un estalvi important per a les arques municipals que, per exemple, per a un municipi de 3.300 habitants com la Vilavella pot arribar fins als 30.000 euros anuals. 

En la jornada també ha participat l’alcalde de Xilxes, Vicente Martínez, el qual ha explicat l’experiència del seu Ajuntament amb aquesta iniciativa, i els directius de l’empresa esPublico, encarregada d’implantar el sistema.