Moliner presenta a tota Espanya 'l'autèntic Castelló' que ha convertit la província en l'estrela de la Volta 2016

20 de Gener de 2016

20 de enero. "Del 5 al 7 de septiembre el mundo entero descubrirá a la hora de la sobremesa una de las tierras más emocionantes del Mediterráneo. La Vuelta es el mejor escaparate internacional para mostrar al mundo el auténtico Castellón, el de montañas y playas, patrimonio y ocio, deporte y ocio". Así se ha expresado el presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, en la presentación en FITUR de las dos etapas de la Vuelta Ciclista España en la provincia de Castellón, que se desarrollarán el 5 y 7 de septiembre.

El presidente provincial ha agradecido la confianza de la competición ciclista en la provincia y ha asegurado que "abordamos con La Vuelta el reto conjunto de compartir los atractivos de esta tierra de sensaciones ante 400 millones de espectadores de todo el mundo. A lo largo de los 23 pueblos castellonenses por los que discurre, nos mostrará el mejor ciclismo, pero también castillos templarios, montañas místicas, emotivas tradiciones, festivales de ensueño, una ruta de sabor desde la trufa al marisco y desde la alcachofa a la clemenules. Todo ello, y junto al durísimo final de etapa en el Alto del Mas de la Costa, hará que nuestra provincia sea la estrella de La Vuelta 2016".

"Nuestro objetivo es que los espectadores conozcan también el Castellón menos conocido, nuestro interior, nuestros ancestrales caminos y nuestras tradiciones. Porque Castellón no es un destino de sol y playa más, sino una tierra de sensaciones con el más sorprendente patrimonio interior y el mejor escenario deportivo, con 300 días de sol al año y 20 grados de temperatura media", ha incidido Javier Moliner.

El acto, que ha tenido lugar en la plaza central del stand de la Comunitat Valenciana ante periodistas especializados, turoperadores y profesionales del sector turístico, también ha contado con la participación del director de La Vuelta, Javier Guillén, quien ha agradecido la iniciativa y liderazgo de Moliner "por luchar por hacer realidad estas dos etapas y apostar por el turismo deportivo activo y por el ciclismo como medio de promoción internacional de la provincia".

Respecto al Alto del Mas de la Costa, el director de La Vuelta ha incidido en que "se trata de un final de etapa épico porque es uno de los tres puertos más duros de España y del circuito ciclista internacional, comparable solo en nuestro país con el Angliru o la Bola del Mundo".

Dos etapas épicas

El presidente del Gobierno Provincial ha presentado el recorrido ciclista junto a los atractivos de la provincia por los que discurrirá. "El pelotón entrará en nuestra provincia desde Teruel por el Santuario de La Balma, dirección a la ciudad papal de Peñíscola pasando por la inexpugnable Morella, o las costeras Vinaròs y Benicarló. Un recorrido de la montaña hasta el mar cargado de historia, misticismo y leyendas medievales".

"Y el día 7, tras la jornada de descanso en nuestros hoteles, la historia se repite a la inversa. Los equipos partirán de la capital de la Plana para batirse a algunas de las montañas del Maestrat más agreste, previo paso por el mágico Desert de Les Palmes, hasta coronar el Tourmalet del Mediterráneo, el descubierto Alto del Mas de la Costa, un enclave único dels Camins del Penyagolosa".

Por último, Moliner ha cerrado su intervención alegando que "el ciclismo es esfuerzo, emoción y libertad, por eso quizás sea el deporte que más se parece a Castellón".

1 millón de impacto económico

Hay que recordar que La Vuelta España a su paso por Castellón dejará una serie de cifras positivas como el impacto económico cercano al millón de euros, más de 4.000 pernoctaciones en hoteles de la provincia, más 400 millones de espectadores de 190 países, seis horas de retransmisión en directo por televisión o 1.500 periodistas acreditados de diferentes países.

20 de gener. "Del 5 al 7 de setembre el món sencer descobrirà a l'hora de la sobretaula una de les terres més emocionants de la Mediterrània. La Volta és el millor aparador internacional per a mostrar al món l'autèntic Castelló, el de muntanyes i platges, patrimoni i oci, esport i oci". Així  s'ha expressat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en la presentació en FITUR de les dues etapes de la Volta Ciclista Espanya a la província de Castelló, que es desenvoluparan el 5 i 7 de setembre.

El president provincial ha agraït la confiança de la competició ciclista a la província i ha assegurat que "abordem amb la Volta el repte conjunt de compartir els atractius d'aquesta terra de sensacions davant 400 milions de persones de tot el món. Al llarg dels 23 pobles castellonencs pels que discorre, ens mostrarà el millor ciclisme, però també castells templers, muntanyes místiques, emotives tradicions, festivals de somni, una ruta de sabor des de la tòfona al marisc i des de la carxofa a la clemenules. Tot això, i junt amb el dur final d'etapa a l'alt del Mas de la Costa, farà que la nostra província siga l'estrela de la Volta 2016".

"El nostre objectiu és que els espectadors i espectadores coneguen també el Castelló menys conegut, el nostre interior, els nostres ancestrals camins i les nostres tradicions. Perquè Castelló no és una destinació de sol i platja més, sinó una terra de sensacions amb el més sorprenent patrimoni interior i el millor escenari esportiu, amb 300 dies de sol a l'any i 20 graus de temperatura mitjana", ha incidit Javier Moliner.

L'acte, que ha tingut lloc en la plaça central de l'estand de la Comunitat Valenciana davant de periodistes especialitzats, turoperadors i professionals del sector turístic, també ha tingut la participació del director de la Volta, Javier Guillén, el qual ha agraït la iniciativa i lideratge de Moliner "per lluitar per fer realitat aquestes dues etapes i apostar pel turisme esportiu actiu i pel ciclisme com a mitjà de promoció internacional de la província".

Respecte l'alt del Mas de la Costa, el director de la Volta ha incidit que "es tracta d'un final d'etapa èpic perquè és un dels tres ports més durs d'Espanya i del circuit ciclista internacional, comparable només al nostre país amb l'Angliru o la Bola del Món".

Dues etapes èpiques

El president del Govern provincial ha presentat el recorregut ciclista junt amb els atractius de la província pels quals discorrerà. "El gran grup entrarà a la nostra província des de Terol pel Santuari de la Balma, direcció a la ciutat papal de Peníscola, passant per la inexpugnable Morella, o les costaneres Vinaròs i Benicarló. Un recorregut de la muntanya fins al mar carregat d'història, misticisme i llegendes medievals".

"I el dia 7, després de la jornada de descans en els nostres hotels, la història es repeteix al revés. Els equips partiran de la capital de la Plana per a enfrontar-se a algunes de les muntanyes del Maestrat més agrest, previ pas pel màgic Desert de les Palmes, fins a coronar el Tourmalet de la Mediterrània, el descobert alt del Mas de la Costa, un lloc únic dels Camins del Penyagolosa".

Finalment, Moliner ha tancat la seua intervenció al·legant que "el ciclisme és esforç, emoció i llibertat, per això potser serà l'esport que més s'assembla a Castelló".

1 milió d'impacte econòmic

Cal recordar que la Volta Espanya al seu pas per Castelló deixarà una sèrie de xifres positives com l'impacte econòmic pròxim al milió d'euros, més de 4.000 pernoctacions en hotels de la província, més de 400 milions d'espectadors de 190 països, sis hores de retransmissió en directe per televisió o 1.500 periodistes acreditats de diferents països.