Moliner presenta la seua candidatura al lobby europeu Partenàlia amb un programa per a aconseguir major finançament i captar més socis

30 de Març de 2014

El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, ha presentado su candidatura a la presidencia del lobby europeo Partenalia con un programa centrado en la obtención de mayor financiación y en la captación de más socios. Estas dos líneas estratégicas se han trazado con el objetivo de aprovechar las oportunidades que brindará el nuevo período de financiación europea, con el programa ‘Horizonte 2020’, para los territorios socios de Partenalia.

 “Estamos en el momento en el que en la Unión Europea se toman las decisiones que marcarán la financiación de los próximos años, por eso mi interés es poder tener una interlocución directa con la autoridades europeas con el fin de poder optar a una mayor inversión en los proyectos castellonenses”, ha apuntado Moliner. La candidatura del presidente provincial se presenta con dos vicepresidencias, una de Bélgica y otra de Italia, para dirigir la red Partenalia hasta el año 2016. Asimismo, es precisamente el peso político de esta red lo que posibilita que quien ostenta su presidencia tenga interlocución directa con los directores de programas europeos e incluso con el Banco de Inversiones Europeo. Partenalia está compuesta en estos momentos por 18 provincias de cinco países europeos (Francia, España, Bélgica, Italia y Croacia), más dos observadores. En el caso de España, las provincias participantes son Almería, Cáceres, Badajoz, Guipúzcoa, Sevilla, Valencia y Castellón.     Nuevos socios de Alemania y Croacia En este sentido, Moliner ha explicado que “trabajaré para buscar más socios, sobre todo provenientes de Alemania y Croacia, porque así obtendremos mayor representatividad territorial y por el nivel de influencia que estas dos naciones tienen en estos momentos en la Unión Europea. Además, fomentaremos con los socios nuevas alianzas de trabajo con proyectos que se desarrollen en Castellón”. Además, también han entrado como nuevos socios administraciones supramunicipales de Bulgaria y Rumanía. El presidente de la Diputación ha insistido también en la necesidad de que Partenalia firme acuerdos bilaterales con otras redes europeas especializadas como la Confederación Europea de Poderes Locales e Intermedios (CEPLI), para visibilizar el trabajo de los poderes intermedios por la cercanía con los ciudadanos; la asociación ACR+, dedicada al reciclaje y gestión de residuos para desarrollar proyectos conjuntos de futuro; y con la asociación internacional para la promoción del deporte ISCA, la cual obtiene una buena suma de financiación por su solvencia de gestión y que serviría para impulsar la apuesta de la Diputación por la promoción del turismo a través del deporte. En definitiva, como ha señalado Moliner, “optar a la presidencia de Partenalia significará un impulso a la llegada de fondos europeos a Castellón, la posibilidad de intervenir en las políticas europeas como grupo de lobby y la oportunidad de establecer contactos de interés para la asociación en general y para Castellón en particular”.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha presentat la seua candidatura a la presidència del lobby europeu Partenàlia amb un programa centrat en l’obtenció de major finançament i en la captació de més socis. Aquestes dues línies estratègiques s’han traçat amb l’objectiu d’aprofitar les oportunitats que brindarà el nou període de finançament europeu, amb el programa ‘Horitzó 2020’, per als territoris socis de Partenàlia.

 “Estem en el moment en què a la Unió Europea es prenen les decisions que marcaran el finançament dels pròxims anys, per això el meu interès és poder tindre una interlocució directa amb les autoritats europees a fi de poder optar a una major inversió en els projectes castellonencs”, ha apuntat Moliner. La candidatura del president provincial es presenta amb dues vicepresidències, una de Bèlgica i una altra d’Itàlia, per a dirigir la xarxa Partenàlia fins a l’any 2016. Així mateix, és precisament el pes polític d’aquesta xarxa el que possibilita que qui té la seua presidència tinga interlocució directa amb els directors de programes europeus i inclús amb el Banc d’Inversions Europeu. Partenàlia està composta en aquests moments per 18 províncies de cinc països europeus (França, Espanya, Bèlgica, Itàlia i Croàcia), més dos observadors. En el cas d’Espanya, les províncies participants són Almeria, Càceres, Badajoz, Guipúscoa, Sevilla, València i Castelló. Nous socis d’Alemanya i Croàcia En aquest sentit, Moliner ha explicat que “treballaré per a buscar més socis, sobretot provinents d’Alemanya i Croàcia, perquè així obtindrem major representativitat territorial i pel nivell d’influència que aquestes dues nacions tenen en aquests moments a la Unió Europea. A més, fomentarem amb els socis noves aliances de treball amb projectes que es facen a Castelló”. A més, també han entrat com nous socis administracions supramunicipals de Bulgària i Romania. El president de la Diputació ha insistit també en la necessitat que Partenàlia firme acords bilaterals amb altres xarxes europees especialitzades com la Confederació Europea de Poders Locals i Intermedis (CEPLI), per a visibilitzar el treball dels poders intermedis per la proximitat amb la ciutadania; l’associació ACR+, dedicada al reciclatge i gestió de residus per a desenrotllar projectes conjunts de futur; i amb l’Associació Internacional per a la Promoció de l’Esport ISCA, la qual obté una bona suma de finançament per la seua solvència de gestió i que serviria per a impulsar l’aposta de la Diputació per la promoció del turisme a través de l’esport. En definitiva, com ha assenyalat Moliner, “optar a la presidència de Partenàlia significarà un impuls a l’arribada de fons europeus a Castelló, la possibilitat d’intervenir en les polítiques europees com a grup de lobby i l’oportunitat d’establir contactes d’interès per a l’associació en general i per a Castelló en particular”.