Moliner: “Seria poc intel·ligent que la Generalitat carregara el nostre turisme amb una taxa que li restaria competitivitat”

20 d'Abril de 2016

20 de abril. El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, ha defendido en la sesión inaugural del XIX Congreso Internacional de Turismo de la Universitat Jaume I que no se aplique la tasa turística que el Consell está estudiando para la Comunitat Valenciana. Ante decenas de expertos, estudiantes, empresarios y demás representantes del sector turístico, el presidente provincial ha defendido que “aplicar esta tasa sería un error. Desde la absoluta lealtad, y sabiendo que en estos momentos está en fase de estudio, pero creo que es importante poner sobre la mesa que se abra un proceso de reflexión respecto a un tema tan relevante”.

Moliner ha explicado que “cualquier tasa que cargue un sobrecoste que quite competitividad es una medida poco inteligente en un momento de recuperación. Lo necesario en un momento como éste es intentar que los impuestos que afectan a tu competitividad sean bajos para que puedas competir mucho, vender mucho, crear mucho empleo y que ese empleo y esa riqueza redunde en mayores cotizaciones a la Seguridad Social y en mayores beneficios de las empresas. Con lo cual, al final el Estado acaba recuperando más dinero puesto que ha propiciado la creación de mucha más actividad económica”.

En ese sentido, se ha mostrado convencido de que “es por ello que creo que es una reflexión que hay que abrirla, que hay que escuchar al sector que en estos momentos tiene una voz unánime pensando que una tasa de esas características sería un error”.

En cuanto al lema de esta decimonovena edición del Congreso Internacional de Turismo de la UJI, centrada en la sostenibilidad, Moliner ha hecho hincapié en que “no entendemos nuestro modelo turístico si no es sostenible en el tiempo, sostenible para el medio ambiente, sostenible económicamente para nuestros pueblos y para consolidar población en ellos. Poeque si no hay población que habite nuestros pueblos durante todo el año, tampoco hay sostenibilidad turística. Por eso, desde el Gobierno Provincial trabajamos por sacar rentabilidad 'con' nuestros recursos turísticos y no 'de' nuestros recursos”.

Cabe recordar que la Diputación colabora con este Congreso Internacional a través de un convenio de colaboración entre el Patronato Provincial de Turismo y la FUE por el que aporta 12.500 euros por considerarse como estratégico para el presente y futuro del turismo de la provincia.

El turismo, la mejor oportunidad de futuro para muchos pueblos

En su intervención, el presidente Moliner ha puesto de manifiesto la importancia estratégica que tiene para la provincia el desarrollo turístico apostando por la calidad.

“El turismo es la mejor oportunidad de futuro para muchos de nuestros pueblos, por eso hemos aprendido a trabajarlo como nos enseñaron nuestros abuelos: cuidando y respetando nuestra tierra. Castellón no puede ni quiere competir por la cantidad, para eso ya están otros destinos, sino que nuestra lucha es y debe seguir siendo por la calidad”.

20 d'abril. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha defés en la sessió inaugural del XIX Congrés Internacional de Turisme de la Universitat Jaume I que no s'aplique la taxa turística que el Consell està estudiant per a la Comunitat Valenciana. Davant de desenes d'experts, estudiants, empresariat i la resta de representants del sector turístic, el president provincial ha defés que “aplicar aquesta taxa seria un error. Des de l'absoluta lleialtat, i sabent que en aquestos moments està en fase d'estudi, però crec que és important posar sobre la taula que s'òbriga un procés de reflexió respecte a un tema tan rellevant”.

Moliner ha explicat que “qualsevol taxa que carregue un sobrecost que reste competitivitat, és una mesura poc intel·ligent en un moment de recuperació. El que és necessari en un moment com aquest és intentar que els impostos que afecten la teua competitivitat siguen baixos perquè pugues competir molt, vendre molt, crear molta ocupació i que aquesta ocupació i aquesta riquesa redunde en majors cotitzacions a la Seguretat Social i en majors beneficis de les empreses. Amb la qual cosa, al final l'Estat acaba recuperant més diners ja que ha propiciat la creació de molta més activitat econòmica”.

En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que “és per això que crec que és una reflexió que cal obrir-la, que cal escoltar el sector que en aquestos moments té una veu unànime pensant que una taxa d'aquestes característiques seria un error”.

Quant al lema d'aquesta dinovena edició del Congrés Internacional de Turisme de la UJI, centrada en la sostenibilitat, Moliner ha fet insistència en el fet que “no entenem el nostre model turístic si no és sostenible en el temps, sostenible per al medi ambient, sostenible econòmicament per als nostres pobles i per a consolidar població en ells. Perquè si no hi ha població que habite els nostres pobles durant tot l'any, tampoc hi ha sostenibilitat turística. Per això, des del Govern provincial treballem per traure rendibilitat 'amb' els nostres recursos turístics i no 'dels' nostres recursos”.

Cal recordar que la Diputació col·labora amb aquest Congrés Internacional a través d'un conveni de col·laboració entre el Patronat Provincial de Turisme i la FUE pel que aporta 12.500 euros per considerar-se com estratègic per al present i futur del turisme de la província.

El turisme, la millor oportunitat de futur per a molts pobles

En la seua intervenció, el president Moliner ha posat de manifest la importància estratègica que té per a la província el desenvolupament turístic apostant per la qualitat.

“El turisme és la millor oportunitat de futur per a molts dels nostres pobles, per això hem aprés a treballar-lo com ens van ensenyar els nostres iaios: cuidant i respectant la nostra terra. Castelló no pot ni vol competir per la quantitat, per a això ja estan altres destinacions, sinó que la nostra lluita és i ha de continuar sent per la qualitat”.