Vertebració l’oferta turística de tota la província entorn de la figura del Papa Luna

26 de Maig de 2012
Javier Moliner lidera una reunión con Generalitat para llevar a cabo un Plan Director de Turismo y un proyecto museográfico en el Castillo de Peñíscola El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, se ha reunido con el secretario autonómico de Cultura, Rafael Ripoll, para sentar las bases del Plan Director de Turismo del Castillo de Peñíscola, impulsado por la institución provincial con la colaboración de la consellería de Cultura y Turismo, con el objetivo de vertebrar una oferta turística en la provincia en torno a la figura del Papa Luna.

 Asimismo, también se ha acordado crear un nuevo proyecto museográfico en base al citado pontífice que la usó como fortaleza, Benedicto XIII, para poner en valor el legado que dejó a su paso por la provincia así como el patrimonio del castillo, propiedad de la Diputación de Castellón.

 La iniciativa persigue tejer un itinerario turístico, teniendo como epicentro el castillo, que se complemente a lo largo de todo el territorio castellonense con valores gastronómicos, naturales, religiosos o arquitectónicos. Además, ambas administraciones invitarán a participar al Ministerio de Cultura en las próximas reuniones para optar a la línea de subvenciones del Gobierno Central.

 "Esta fortaleza es un icono de nuestra provincia y cuenta con reconocimiento internacional, por eso creemos que es fundamental crear sinergias que canalicen su valor cultural y turístico por toda la provincia, dotando a muchos municipios de nuevas oportunidades de desarrollo a través del turismo", ha apuntado Javier Moliner.

 En la mesa de trabajo también ha participado el vicepresidente de Turismo y alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, el diputado de Cultura, Héctor Folgado, y representantes de la Asociación de Amigos del Papa Luna, con tal de aprovechar y coordinar el trabajo que está llevando a cabo este colectivo.

 Cabe recordar que el Castillo de Peñíscola es Monumento Histórico - Artístico Nacional desde 1931 y recibe más de 250.000 visitantes al año. En él se organizan diversas exposiciones a lo largo del año así como múltiples actividades sociales y culturales.

   Javier Moliner lidera una reunió amb Generalitat per a dur a terme un Pla Director de Turisme i un projecte museogràfic en el Castell de Peníscola El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha reunit amb el secretari autonòmic de Cultura, Rafael Ripoll, per a assentar les bases del Pla Director de Turisme del Castell de Peníscola, impulsat per la institució provincial amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura i Turisme, amb l’objectiu de vertebrar una oferta turística a la província entorn de la figura del Papa Luna. Així mateix, també s’ha acordat crear un nou projecte museogràfic basant-se en l’esmentat pontífex que la va usar com a fortalesa, Benet XIII, per a posar en valor el llegat que va deixar al seu pas per la provincia, així com el patrimoni del castell, propietat de la Diputació de Castelló. La iniciativa persegueix teixir un itinerari turístic, tenint com a epicentre el castell, que es complemente al llarg de tot el territori castellonenc amb valors gastronòmics, naturals, religiosos o arquitectònics. A més, ambdues administracions invitaran a participar al Ministeri de Cultura en les pròximes reunions per a optar a la línia de subvencions del govern central. "Aquesta fortalesa és una icona de la nostra província i té reconeixement internacional, per això creiem que és fonamental crear sinergies que canalitzen el seu valor cultural i turístic per tota la província, dotant a molts municipis de noves oportunitats de desenvolupament a través del turisme", ha apuntat Javier Moliner. En la taula de treball també ha participat el vicepresident de Turisme i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el diputat de Cultura, Héctor Folgado, i representants de l’Associació d’Amics del Papa Luna, per tal d’aprofitar i coordinar el treball que està duent a terme aquest col·lectiu. Cal recordar que el Castell de Peníscola és Monument Historicoartístic Nacional des de 1931 i rep més de 250.000 visitants a l’any. En ell s’organitzen diverses exposicions al llarg de l’any, així com múltiples activitats socials i culturals.