Reunió històrica amb les caixes rurals provincials

Reunió històrica amb les caixes rurals provincials
13 de Febrer de 2017

Moliner ha mantingut una trobada de treball amb les vuit caixes rurals castellonenques per a enfortir la voluntat de col·laboració

13 de febrer. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha aconseguit reunir per primera vegada tota la banca castellonenca per a potenciar les vies de col·laboració amb les vuit cooperatives de crèdit amb autonomia provincial. “Les caixes rurals provincials aporten dinamisme i ajuden a cohesionar el territori. La seua labor va més enllà de la purament bancària ja que ajuden la massa social dels municipis pel que potenciar la col·laboració amb elles ens permet reforçar dos eixos estratègics de la nostra gestió, com són el de l'impuls del territori i la igualtat d'oportunitats”, ha destacat Moliner.

 

És per això que el president del Govern provincial ha treballat per a fer possible aquesta trobada amb el sector provincial de caixes rurals conscient “de la labor social que aquestes desenrotllen i que, de fet, les converteix a molts municipis del món rural castellonenc en les principals o inclús les úniques entitats financeres que, des de la proximitat que els caracteritza, ofereixen un servei al veïnat”.

 

De fet, durant la trobada de treball, en la que Moliner s'ha reunit junt amb el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, amb representants de les cooperatives de crèdit d'Almassora, Onda, l'Alcora, les Coves de Vinromà, Vinaròs, la Vall d'Uixó, Benicarló i Betxí, el president de la Diputació ha incidit en la “importància de les caixes rurals a l'hora de sumar recursos en el compromís d'aquesta administració amb la consolidació de la població a l'interior castellonenc”.

 

Cal destacar que a finals de 2015, tan sols aquestes vuit cooperatives de crèdit sumaven un total de 45.360 socis “mostra més que aclaridora del pes que tenen en el teixit social i financer castellonenc. Els seus socis són, en la majoria de les ocasions xicotet empresariat que, històricament, han fet d'aquestes cooperatives el seu principal suport financer”.

 

A més, a principis del passat any entre les vuit caixes rurals amb autonomia a Castelló generaven de forma directa un total de 213 llocs de treball “demostrant l'importància que aquest sector de les caixes rurals té a Castelló. De la reunió eixim amb la clara vocació i el compromís adquirit d'estretir les vies de col·laboració i, a través d'elles, garantir l'autonomia i importància de les cooperatives a la província i així permetre que el patrimoni financer que la província de Castelló conserva encara després de la crisi, puga perdurar en el futur”.