La Diputació recolza les XXVII Jornades Nacionals del Tambor en l’Alcora

26 de Maig de 2012

La Comisión de Cultura ha aprobado el convenio entre la Diputación de Castellón y el Ayuntamiento de l’Alcora para subvencionar las XXVII Jornadas Nacionales del Tambor y del Bombo. En total son 9.000 euros los que se aportarán al encuentro anual para varias localidades de toda España a las que les une una afición común con gran tradición en la provincia de Castellón.

 Hasta 22 municipios de Teruel, Zaragoza, Albacete o Córdoba que forman el Consorcio Nacional del Tambor estuvieron representados en l’Alcora, municipio que ya acogió esta cita en 1991 y 2001. Además de los músicos del Consorcio, también acudieron a la cita tamborileros de la Asociación Provincial del Tambor, la cual está formada por 20 localidades castellonenses. En total fueron más de 5.000 personas las que se trasladaron a la capital de l’Alcalatén para interpretar los toques con mayor arraigo en  Aragón, Castilla la Mancha, Andalucía, Murcia y la Comunidad Valenciana.

Las jornadas tuvieron especial relevancia al coincidir con el reconocimiento obtenido por el acto de la Rompida de la Hora de la Semana Santa de l’Alcora. La Generalitat Valenciana ha declarado este evento Bien de Interés Cultural Inmaterial.

La Comissió de Cultura ha aprovat el conveni entre la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de l’Alcora per a subvencionar les XXVII Jornades Nacionals del Tambor i del Bombo. En total són 9.000 euros els que s’aportaran a la trobada anual per a unes quantes localitats de tota Espanya a les que les uneix una afició comuna amb gran tradició a la província de Castelló.

 Fins a 22 municipis de Terol, Saragossa, Albacete o Còrdova que formen el Consorci Nacional del Tambor van estar representats en l’Alcora, municipi que ja va acollir aquesta cita en 1991 i 2001. A més dels músics del Consorci, també van acudir a la cita tamboriners de l’Associació Provincial del Tambor, la qual està formada per 20 localitats castellonenques. En total van ser més de 5.000 persones les que es van traslladar a la capital de l’Alcalatén per a interpretar els tocs amb major arrelament a l´Aragó, Castella la Manxa, Andalusia, Múrcia i la Comunitat Valenciana.

 Les jornades van tindre especial rellevància en coincidir amb el reconeixement obtingut per l’acte de la Trencada de l’Hora de la Setmana Santa de l’Alcora. La Generalitat Valenciana ha declarat aquest esdeveniment Bé d’Interès Cultural Immaterial.