Tot el patrimoni gastronòmic provincial, en un menú

Tot el patrimoni gastronòmic provincial, en un menú
2 de Febrer de 2017

Més de 130 comensals assaboriran demà el millor rebost del mediterrani en '8 xefs, 8 plats'

2 de febrer. La Diputació posarà demà en valor l'excel·lent i variat patrimoni gastronòmic que atresora la província. Serà en el restaurant Casa Roque de Morella quan la quarta edició de la iniciativa '8 xefs, 8 plats, coorganitzada pel Govern provincial a través de 'Castelló, Ruta de Sabor' permetrà a més de 130 comensals assaborir el millor rebost de la Mediterrània.

 

Pablo Roig, diputat responsable de la marca impulsada per Moliner amb l'objectiu de “reconéixer i promocionar sota un segell de qualitat i proximitat el patrimoni gastronòmic provincial”, ha destacat “l'excel·lent acollida” d'una proposta culinària que, en la seua quarta edició, “va completar les seues places en a penes un mes i sumarà nous prescriptors gastronòmics de la província a través d'un sopar exclusiu, amb ingredients de mar i muntanya, i amb la firma d'alguns dels millors xefs provincials”.

 

Cuiners que, tal com ha assenyalat Roig, “sumaran en un sol menú tot el sabor, varietat i riquesa del patrimoni gastronòmic d'una província única que té en la seua cuina un reclam turístic i econòmic de primer nivell”.

 

Menú 'made in Castelló'

Així, els comensals degustaran “Galera a la Molinera” del Xef Infiltrat Vicent Guimerá (l’Antic Molí, Ulldecona) Cuiner de l’Any de Catalunya i Estrela Michelin; “Miracle de les Coves” de Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló); “Consomé de Costa” de Modest Fabregat (Arbequina, Castelló); “L'Ou del Palància” de Javier Simón (Hotel Martí l'Humà, Segorbe); “Corbina a l'Olleta” d'Emilio Miralles (Al d’Emilio, Vila-real); “Tavella de la Marjal de Nules" de Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules); i “Mountain Rabit” de José Manuel Martí (Màrmara, Moncofa).

 

Per la seua banda, les postres seran a càrrec d'Asier Manzanos (El Basc, Vila-real), amb "Quallada dels Ports amb Goxu", i el xef local Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella) que tancarà el menú amb "Els Ports Truffle Diamont".

 

Els vins IGP Castelló triats pels sommeliers David Remolar (Màrmara, Moncofa), José Vicente Giménez (Voramar, Benicàssim) i Vicente Martínez, president de VINDICAS, han estat Temps de Mas de Rander (Benlloch), Roques Negres Blanco de Celler El Mollet (les Useres), blanc Clos d'Esgarracordes de Baró d'Alba (les Useres), Flor de Clotàs de Celler Flors (les Useres) i l'espumós Bellmunt i Oliver Gran Brut (Cabanes).

 

Impuls del territori a través de la gastronomia

El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor ha assenyalat que la iniciativa '8 xef, 8 plats' s'enquadra dins l'ambiciosa política posada en marxa des de la Diputació per a convertir la gastronomia castellonenca “en un element dinamitzador del territori. Tenim el millor rebost de la Mediterrània, un producte únic, variat i de qualitat que entre tots hem de reconéixer i valorar per a convertir-lo en una eina de creixement i creació d'ocupació per als nostres municipis”.

 

No en va, Roig ha posat el focus en la necessitat de “consumir gastronomia castellonenca ja que a més d'assaborir l'essència de la nostra província, suposa un impuls als nostres productors locals i al desenvolupament dels nostres municipis, sobretot a les zones de l'interior”.