Una província més sostenible i a l'avantguarda de les noves polítiques energètiques

Una província més sostenible i a l'avantguarda de les noves polítiques energètiques
25 de Novembre de 2016

El president de la Diputació obri una porta al finançament de la UE per a aconseguir una millor eficiència en la gestió de residus

25 de novembre. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reafirmat el compromís del Govern provincial amb “un futur més sostenible per a tota la província” durant l'acte d'inauguració de les jornades 'Waste to Energy' celebrades a Castelló sota l'auspici de la Comissió Europea i en el si de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

 

Moliner, que ha fet possible aquesta trobada des de la presidència del major lobby europeu de províncies, Partenàlia, ha qualificat “d'imprescindible” que totes les administracions públiques, de la mà del sector privat, impulsen polítiques per a millorar l'eficiència en el tractament de residus i el seu aprofitament com a font d'energia.

 

“Si volem un futur i una província més sostenible, hem de treballar cap a una economia menys dependent de combustibles fòssils i situar-nos a l'avantguarda de les noves polítiques energètiques. O el que és el mateix, hem d'apostar de forma decidida per un model integrat que ens permeta generar grans quantitats d'energia a través dels residus i biomassa”, ha ratificat el president provincial.

 

Així, i davant de desenes d'experts que al llarg de la jornada descobriran a representants locals les polítiques i estratègies energètiques impulsades per la Unió Europea, així com les fonts de finançament europeu per a aquest àmbit de la gestió de residus, Moliner ha insistit en la necessitat d'adoptar una “cultura del reciclatge que ens permeta adoptar un enfocament energètic dels residus i un rotund compromís de sostenibilitat en la gestió de residus des d'un prisma ambiental, però també social i econòmic”.

 

Obrir les portes a la Unió Europea

En aquest sentit, Moliner ha desitjat que aquestes jornades i la presidència de Partenàlia, “òbriguen la porta de la Unió Europea a tota la província. Si per alguna cosa val la pena presidir el major lobby de províncies d'Europa, és per intentar que la societat de Castelló arribe al cor d'Europa amb informació de primera mà i amb les portes obertes per a presentar els seus projectes i accedir a les ajudes”.

 

I ho faça en un sector en què segons el president del Govern provincial, la província “pot sumar però també aportar molt. Hem d'aprofitar totes les oportunitats que se'ns presenten en el camp de l'energia, el medi ambient i la gestió de residus per a reforçar una política ja marcada en aquesta administració i que se sustenta sobre la valoració energètica i l'impuls d'un model més sostenible amb el medi ambient”.