La Diputació de Castelló ha impulsat les oportunitats laborals de més de 100 persones de Castelló que han participat ja en el seu servei de formació a la carta, que s'està consolidant com una reeixida eina d'ocupació en registrar una inserció laboral superior al 80% des de la seua posada en marxa el passat any 2017.
5 de setembre de 2018. La Diputació de Castelló ha impulsat les oportunitats laborals de més de 100 persones de Castelló que han participat ja en el seu servei de formació a la carta, que s'està consolidant com una reeixida eina d'ocupació en registrar una inserció laboral superior al 80% des de la seua posada en marxa el passat any 2017. És precisament a causa d'aqueix bon comportament que ja amb el tancament de l'estiu, a partir d'aquest mes de setembre el Govern provincial estudia incorporar noves especialitats a les ja impartides (electromecànic, comercial d'exportació, confecció de tèxtil, dependents de supermercat, operari de fàbrica atomizadora, tècnic d'il·luminació d'espectacles en directe i hostaleria).
El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assenyalat que “el balanç d'aquest primer any de funcionament de la formació a la carta està sent molt positiu perquè satisfà la necessitat de l'empresa de contractar personal qualificat i, d'altra banda, proporciona a les persones castellonenques desempleades unes competències necessàries que els obrin les portes a aqueix lloc de treball en les empreses”.
Cal tindre en compte que la Diputació oferta aquest programa de forma totalment gratuïta tant per a empreses com per a sol·licitants d'ocupació i ofereix formació teòrica i pràctica. L'alumnat realitza un alt percentatge d'hores pràctiques en empreses de la província per a la seua posterior incorporació. Per la seua banda, les empreses col·laboren amb un elevat compromís d'inserció laboral.
En les pròximes setmanes es posaran en funcionament noves propostes de formació com ara iniciació en vendes, electromecànica o administratiu comercial d'exportació amb francés com a segon idioma. Així mateix, la Diputació ja està visitant empreses de la província per a tancar el programa de pràctiques per a les persones que participen en aquests cursos.
És, tal com assenyala el diputat Aguilella, “aquest contacte permanent amb les empreses i amb les associacions provincials que les representen el que permet la Diputació crear aquests cursos que combinen formació teòrica i pràctiques en empreses que estan aconseguint un elevadíssim percentatge de contractacions”.
Prioritat per continuar generant oportunitats a Castelló
El Servei de Formació a la Carta s'integra dins de la prioritat estratègica del Govern provincial per continuar generant noves oportunitats laborals i econòmiques a la província de cara a propiciar un millor futur en els municipis de Castelló. És per això que aquests cursos es contemplen entre les accions que arreplega l'Estratègia provincial per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica de la institució provincial.
A pesar que encara no s'han acordat les dates definitives, ja se sap que a finals d'aquest mes s'obrirà la preinscripció perquè a l'octubre arranquen novament els cursos d'aquest ambiciós programa finançat íntegrament pel Govern província. El termini d'inscripció i l'oferta formativa es pot consultar a través dels centres CEDES i del telèfon 964256681.
Es tracta, tal com ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, d'un servei “que possibilita que les persones de la província que estan buscant una ocupació complesquen tots els requisits reals que ens estan traslladant les empreses. I alhora que formem els desempleats castellonencs perquè troben un lloc de treball, fem del talent provincial una font d'oportunitats per a millorar la competitivitat de les nostres empreses”.
Una inserció laboral superior al 80%
Cal recordar que ja se s'han realitzat cursos de temàtiques molt variades com ara personal tècnic d'il·luminació d'espectacles en directe, dependents de supermercats, personal operari de fàbriques atomitzadores i electromecànics/ques, tenint uns índexs d'inserció laboral per damunt del 80%.
Per exemple, l'últim curs ‘d'Electromecànics/ques’, que va concloure al juliol, amb una duració de 400 hores, va formar 14 alumnes en processos relacionats amb l'automatització industrial a fi de pal·liar l'escassetat de professionals qualificats en aquest sector. Les pràctiques les han realitzat en les empreses següents: Compacglass, Pamesa, Argiles Atomitzades, Tau, Nuevas Técnicas de Dispersión, Rocersa, Euroarce i Dafsa. S'ha aconseguit un 77% d'inserció de l'alumnat, i “dels 13 alumnes que han finalitzat el curs, 10 d'ells ja han aconseguit un contracte de treball”, ha indicat el diputat. És per això que ja s'ha treballat de la mà d'Asebec, Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica, per a la realització de noves edicions d'aquest curs.